Blogg

“Alla har vi en dröm inom oss som vi vill uppfylla. Frågan du måste ställa dig är, vad är din anledning att inte göra det?”

17.5.2018

Dragos Cruceat följde sin dröm och gör idag det han älskar – han jobbar som creative producer och producerar filmer på resande fot. Vägen dit har inte alltid varit enkel och han har tidigare delat med sig av sin resa där han även givit tips och råd till dig som vill följa din dröm. Det har han gjort i en miniserie bestående av fyra delar. Du kan se filmerna och blogginläggen här och nedan ser du den sista filmen från serien samt ett sista blogginlägg från Dragos!

Att lämna sin trygghet i syfte att utmana sig själv genom att försöka nå framgång med en av sina idéer är något av det läskigaste som finns. Men, för att besvara denna vision som ständigt springer runt i ens tankar, så måste man våga ta första steget.

Jag har nu rest runt i Asien i sju månader och innan jag påbörjade denna resa hade jag som mål att den skulle förändra mitt liv. Jag visste inte vad som väntade mig eller hur det skulle gå men jag var fast besluten om att det inte fanns någon annan utväg. En månad innan jag åkte iväg pitchade jag idéer till olika företag för att ingå i ett samarbete. Svaren jag fick var allt från vem är du? till att de inte är intresserade av ett sådant projekt. All den negativa respons motiverade mig ännu mer att tro på mig själv och kämpa för att uppnå min dröm som en kreativ producent.

Att resa runt i Asien med enbart 25 kg packning på ryggen är en utmaning för sig, men att dessutom lägga press på mig själv med tankar om att jag är här av en särskild anledning gör inte processen lättare. Detta var ju resan som skulle förändra mitt liv. Att resa från vackra klarblåa stränder till undangömda risfält i bergen är ett av dem bästa sakerna jag har fått uppleva, men blotta utsikten över dessa vackra platser har förstärkt vetandet om att de inte uppfyller min intention med denna resa. De är inte min definition av resans destination så mycket som de är en del av själva resan. Det fanns en större, mer betydande mening med denna expedition. Jag sökte svar till mina frågor kring min karriär som kreativ skapare, vilket som också var skälet till varför 18 av de 25 kilona var utrustning.

Efter tre månader på resande fot fick jag i Malaysia det svaret jag ständigt sökte efter, ett land som jag för övrigt hade hamnat i av en ren slump, jag fick möjligheten att producera min första musikvideo till en relativt ny men lovande artist vid namn Nabila Razali. Målet var att göra hennes nya singel till den hetaste på marknaden. Tillsammans med mitt team på Storytellrs analyserade vi marknaden, hennes målgrupp och vilken typ av visuell stil vi behövde för att sticka ut från resterande produktioner. Inte nog med det så skapade vi också en gimmick för att bygga upp en hype kring musikvideon. Resultatet blev något utöver allas förväntningar för både oss och Nabila. Videon gick viralt direkt – på en vecka hade vi två miljoner visningar. Därtill nådde den 10 miljoner visningar på en månad och i skrivande stund är den uppe i 21 miljoner. Herregud, vem skulle kunna ana detta för några månader sedan när jag hade ångest och tvivlade på vad jag skulle kunna åstadkomma i min karriär.

Med ett sådant resultat skapades en snöbollseffekt kring Storytellrs produktioner; vi har nyligen lanserat två nya musikvideor som båda nådde miljonen (visningar) under sina första veckor och vi har även samarbeten med flertalet projekt inom fastighetsbranschen, workshops för entreprenörer samt sociala medier kampanjer för diverse företag. Ibland nyper jag mig själv så jag vet att detta är på riktigt, men samtidigt så har jag sedan jag lämnade Sverige haft en känsla om att det finns något enastående som väntat på mig här ute i Asien. Den känslan hade aldrig kunnat besvaras om jag inte hade vågat lämna min trygghet och söka efter svaren i det okända.

Nu behöver inte alla slänga ut sig i det okända för att uppnå sina drömmar utan någon livlina. Därför tycker jag att UKKO.se är den perfekta plattformen där du kan prova på din idé. Alla har vi en dröm inom oss som vi vill uppfylla och det finns egentligen bara två vägar att uppnå den. Antingen tar man den mer riskfyllda vägen som jag gjorde eller så väljer man en mer riskfri väg genom UKKO.se. Frågan du måste ställa dig är, vad är din anledning att inte göra det?

Om jag skulle sammanfatta denna unika upplevelse så finns det bara två meningar som passar in och det är att VÅGA TA FÖRSTA STEGET för att GÖRA DET DU ÄLSKAR!


Vill du bli egenanställd och prova dina vingar?

Registrera dig


Josefine Nachtweij
Författare

Josefine Nachtweij

Josefine är ansvarig för marknadsföringen i Sverige och har ett brinnande intresse för dagens kommunikation. På fritiden mår hon som bäst när hon får lyssna på musik, äta god mat och umgås med vänner och familj.