Blogg

“Då jag ville kunna fokusera på väsentligheterna så blev lättföretagande det självklara valet”

2.1.2018

Yrke:

Webbredaktör/Webbadministratör

Vem är du?:

Jag heter Christoffer Brundin, är 37 år gammal och bor i Stockholm. Jag har en relativt lång bakgrund inom IT-branschen men på senare tid sadlat om till lättföretagare. Jag är för tillfället verksam inom webb.

Vad gör du?:

Jag jobbar för en webbyrå baserad i Katrineholm med allt från att skapa texter till att bygga enklare hemsidor i WordPress. Mer specifikt SEO, content, sociala medier och marknadsföring. Min specialitet är att skapa struktur och ordning.

Hur blev du en lättföretagare?:

Jag fick möjligheten i år att testa en ny utmaning inom en annan bransch vilket kändes väldigt inspirerande. Då jag ville kunna fokusera på väsentligheterna så blev lättföretagare det självklara valet.

Hur ser din vanliga arbetsdag ut?:

Jag skulle vilja säga att nästan hälften av tiden handlar om lärande. Läsa in sig på ett visst ämne, lära sig hur en funktion i WordPress fungerar eller försöka hitta inspiration. Sen startar skapandet och det kan vara olika från dag till dag. Ena dagen bygger jag en hemsida, andra dagen skriver jag en artikel och tredje dagen sitter jag och gör marknadsföringsmaterial.

Vad är det bästa med ditt arbete?:

Att få skapa något oavsett vad det är men som jag och kund är nöjd med. Det ger mig ett litet leende på läpparna. Sen kan det visserligen vara så att efter tre veckor tycker jag det är skräp och vill förfina det. Det är så jag utvecklas.

Hur vill du utveckla dig själv i ditt arbete?:

Jag vill alltid lära mig mer och testa mig fram till förbättringar. Speciellt om man som jag är relativt ny på området. Ur ett kundperspektiv kanske detta låter lite sådär men jag tycker det känns bra att kunna titta tillbaka på saker jag skapat för tre månader sen och känna att “Jag har verkligen utvecklats mycket sen dess”.

Har du några tips till andra lättföretagare?:

Inga direkt praktiska råd. Däremot tror jag det är viktigt att alltid tro på sig själv men samtidigt varit ödmjuk inför uppgiften. Mer förklarande så menar jag att oavsett vad du har för uppdrag eller uppgift så ska du alltid tro på dig själv och känna att “Detta fixar jag”. Samtidigt tycker jag man ska ha en inställning att har du inte på papper att du är bäst i världen på något så kan det alltid vara bra att få input från andra. Detta gäller förstås inte enbart en lättföretagare utan kan appliceras överallt.

Kolla in Christoffers profil:

LinkedIn: Christoffer Brundin

Vill du medverka som veckans lättföretagare?

Veckans lättföretagare är en bloggserie på UKKO.se där vi presenterar lättföretagare inom olika yrkesområden. Har du något att berätta om dig själv och att vara lättföretagare? Vi vill höra din berättelse! Klicka här och fyll i formuläret.


Josefine Nachtweij
Författare

Josefine Nachtweij

Josefine är ansvarig för marknadsföringen i Sverige och har ett brinnande intresse för dagens kommunikation. På fritiden mår hon som bäst när hon får lyssna på musik, äta god mat och umgås med vänner och familj.