Blogg

“Jag jobbar och driver mina egna projekt precis som egen företagare, men slipper allt runtomkring” – Jari, Akustikmontör

2.5.2018

Jari har drivit eget företag  i 12 år inom byggbranschen och idag jobbar han som egenanställd undertaksmontör/akustikmontör. Att bli egenanställd tyckte han var det perfekta alternativet när han valde att lägga ned sitt företag, då han fortfarande kan jobba och driva sina egna projekt precis som egen företagare, men slipper allt runtomkring så som fakturering och annat pappersarbete då han prioriterar sin fritid mer.

Vem är du?

Mitt namn är Jari och jag har drivit eget företag från 2004 till 2016, mest inom byggbranschen. Jag ärr möbelsnickare i grunden, men har även gjort mycket annat inom montage och service.

Vad gör du?

Idag jobbar jag med montage av under- och akustiktak samt väggar till industrier, skolor, offentliga byggnader och kontorslandskap. Vid sidan av detta driver jag även ett litet transfertryckeri där vi trycker åt företag, privatpersoner och föreningar.

Hur blev du egenanställd?

År 2016 bestämde jag mig för att lägga ner mitt företag och söka en anställning. Men som ordspråket säger går det inte att “lära gamla hundar att sitta…..”. Därefter såg jag UKKO.se:s reklam på TV och efter att ha kikat in på deras hemsida bestämde jag mig för att prova jobba genom dem och insåg att det var precis det jag sökte – att kunna jobba som en egenföretagare men slippa allt pappersarbete som tillkommer när man driver ett eget företag.

Hur ser din vanliga arbetsdag ut?

Oftast får jag underlag eller en beställning från mina kunder vad som ska göras och åker då ut till arbetsplatsen. Där kontaktar jag rätt personer och förbereder allt. När genomgången är klar gällande vad som ska göras, sätter jag igång projektet. Kort sagt så sköter jag allting precis som eget företag.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det är kul att komma till ett nytt projekt, oftast träffar man på samma människor från andra yrkesgrupper från jobb man varit på innan. Sen kan förutsättningarna vara helt olika på varje projekt. Så det kan variera väldigt mycket och vara ganska problematiskt att montera men det är ju det som är utmanande. Då får man lösa dem på plats och klura ut så resultatet blir bra.

Hur skulle du vilja utveckla dig själv i ditt arbete?

Skulle eventuellt vilja utveckla mig mer inom akustikväggar med att exempelvis trycka text, mönster och färg på akustikskivorna.

Har du några tips till andra egenanställda?

Var inte främmande för att prova på nya utmaningar!

Skriv gärna vad du tycker om UKKO.se!

Jobba genom UKKO.se passar mig alldeles utmärkt, jag jobbar och driver mina egna projekt precis som egen företagare, men slipper allt runtomkring, fakturering, kontorsjobben mm, för jag prioriterar min fritid mer.


Vill du medverka som veckans egenanställd?

Veckans lättföretagare är en bloggserie på UKKO.se där vi presenterar lättföretagare inom olika yrkesområden. Har du något att berätta om dig själv och att vara lättföretagare? Vi vill höra din berättelse! Klicka här och fyll i formuläret.


Josefine Nachtweij
Författare

Josefine Nachtweij

Josefine är ansvarig för marknadsföringen i Sverige och har ett brinnande intresse för dagens kommunikation. På fritiden mår hon som bäst när hon får lyssna på musik, äta god mat och umgås med vänner och familj.