Blogg

“Jag var trött på att sitta på ett kontor och jobba med något jag inte gillade”

13.4.2018

För 3 år sedan gjorde Philip Otter sig av med mycket av det han ägde för att förändra livet han levde. Efter 9 månader på resande fot kom han tillbaka med vetskap om vad han vill göra – öppna upp för fler jobbmöjligheter på global nivå och se till att andra kan göra det de älskar. Idag driver han företaget JobAssigner, ett företag som connectar frilansare och företag. De uppmanar till att leva och arbeta fritt och ser gärna deras frilansare ute i världen. Läs om Philips historia!

Vem är Philip?

Philip Otter är 32 år och bor i Stockholm. Han har jobbat med försäljning sedan gymnasiet och har under resan fyllt på med diverse kurser, Google-sökningar och samtidigt sugit in så mycket kunskap han bara kunnat från vettiga förebilder i sin närhet. Idag är han med och driver start-upen JobAssigner vars mål är att öppna upp för fler jobbmöjligheter på en global nivå. Med hjälp av globaliseringen och tekniken är hans mål att så många som möjligt att jobba med det de älskar och vart ifrån i världen de vill.

JobAssigner vill förändra hur vi tidigare jobbat med saker och ting

JobAssigner grundades med målet att förändra hur vi tidigare har jobbat med saker och ting. De tycker att det är dags för företag att anpassa sig efter den nya generationen som vill ha mer frihet och som vill syssla med det man älskar. Enkelt förklarat har de en modell där de jobbar med globala frilansare kombinerat med lokal projektledning för att hjälpa lokala företag i Sverige med alla behov inom marknad och kommunikation. Det innefattar exempelvis grafisk produktion, SEO, SEM, video, animeringar, översättningar, content, copy och webbutveckling. JobAssigner agerar som den outsourcade marknadsavdelningen för att hjälpa sina kunder att nå sina mål.

Philip ändrade hela sitt sätt att leva

För 3 år sedan valde Philip att säga upp sig för att förändra livet han levde. Han var trött på att sitta på ett kontor och jobba med någonting han inte gillade. Tidigare hade han också börjat ifrågasätta varför han jagade icke betydande saker så som pengar, prylar och status. Det resulterade i att han gjorde sig av med många av hans tillhörigheter för att åka och volontärarbeta i Indonesien vilket han menar var det bästa han gjort i hela sitt liv. Han lade även tid på att försöka lära sig att surfa, meditera och våga vara sig själv. Han påstår att det kan låta lite flummigt men att det är nödvändigt att i dagens samhälle våga stanna upp och även ha koll på sig själv.

“Under resans gång träffade jag även många frilansare som satt på fik nere vid stranden och jobbade med hjälp av en dator och wifi. Jag tänkte att wow….vilken frihet!”

Efter Indonesien åkte han till Australien för att testa på att jobba där. Han sökte som tidigare vanliga kontorsjobb inom sälj och hamnade till sist som säljare hos en företagscoach som lärde honom otroligt mycket inom bland annat mindset, sälj, marknad och ledarskap. Efter ca 5 månader på det kontoret insåg han däremot att det var nästan exakt samma sak som att jobba på ett kontor hemma i Stockholm. Det resulterade i att han beslutade sig för att åka hem.

Efter 9 månader på resande fot var jag hemma igen…med massor av energi, kreativitet, inspiration och viljan att förändra & motivera.

Uppsägningen och den livsförändrande resan

Philip fick ta ett stort beslut då han sade upp sig för att resa iväg för att få tid på att fundera på hur han verkligen ville leva sitt liv. Han påstår att det är många som idag fastnar i rutiner och stannar kvar på jobb de inte gillar för att de bundit upp sig väldigt mycket ekonomiskt och att det är ett stort dilemma.

Grejen är den att vi kan följa vår dröm om vi väljer att släppa prylar som faktiskt bara är prylar. Sälj allt skit, flytta till en mindre/billigare lägenhet och sluta upp med onödigt dyra vanor. När du kommit till den insikten då är det lättare att följa sitt hjärta!

Idag lever Philip efter mottot att hela tiden vara öppen för förändring och nya möjligheter. Han ser inte längre personer som en möjlig kund utan istället som en möjlighet att lära sig något nytt och eventuellt kunna hjälpa varandra.

JobAssigners unika modell förändrar ett arbetssätt

Efter resan kom Philip i kontakt med JobAssigner. Han föll direkt för deras unika modell och hoppade genast på tåget eftersom att han skulle få vara med att förändra ett helt arbetssätt. Det tog Philip många år att inse att han behövde förändra sitt liv och göra någonting helt annat. Han menar att samhället hade intygat honom att livet han levde då var livet han skulle leva – vilket inte alls stämde.

Många skulle nog säga att mitt liv på pappret var perfekt…..men hur mådde jag inombords? Pissdåligt! Alla de där sakerna som vi tror att vi skall jobba mot gör oss inte lyckligare som exempelvis pengar, befattning, prylar och status.

 

JobAssigner och den nya marknadsarbetsmarknaden

I dag består 20% av alla anställda av egenanställda, frilansare och projektanställda. Det är någonting Philip är säker på kommer öka markant. Målet med verksamheten är därför att expandera ut i Europa och därmed knyta till sig ännu fler vassa frilansare inom kommunikation och marknadsföring. Långsiktigt är deras mål att sätta upp JobAssigner-hubbar runt om i världen dit duktiga personer kan åka för att jobba via dem.

Med hjälp av tekniken kommer vi kunna jobba med varandra varifrån i världen vi vill. Tänk dig att kunna vara del av ett virtuellt team från en hub på tex Bali. Du kan kombinera jobbet du älskar med att träffa andra likasinnade samt te en surf eller yoga när det passar dig!

Det Philip gillar mest med JobAssigner är att det är ett tight gäng likasinnade kollegor som jobbar med öppen och ärlig kommunikation, där de även lär sig mycket av varandra. Förutom det, tycker Philip att det bästa med jobbet är att de får jobba med gigare i hela världen samtidigt som de förändrar ett arbetssätt där de hjälper till att öppna upp för jobbmöjligheter globalt. Samtidigt har de största utmaningarna varit att få folk att lita på att de kommer göra ett bra jobb och vilja testa ett nytt arbetssätt.

Tips till andra som går i företagstankar

Philips främsta tips är att det är viktigt att tro på sig själv och sin idé. Han menar att det aldrig är för sent att dra igång något eget.

Även fast en produkt eller tjänst inte är helt klar så är mitt tips att börja gå ut och träffa kunder…sälj in idé eller konceptet…det kommer vara fler än du tror som kommer stötta dig och peppa dig! Var aldrig rädd att fråga om hjälp. Var lyhörd och acceptera alla feedback och ta emot den på ett bra sätt för att sedan förändra till det bättre.

Han menar även att UKKO.se är ett klockrent upplägg som gör det otroligt enkelt att bara börja jobba med det man älskar.

UKKO hjälper dig att komma igång på ett supersmidigt sätt och hjälper dig där med att spara tid som du kan lägga på det du gillar

Philip uppmanar även till att dela med sig av sina kunskaper inom ett visst ämne för att på så sätt få tillbaka för det längre fram. Han delar mycket av sina tankar och idéer i sociala medier och i och med det binder han även in det som han i slutändan säljer till sina kunder. På detta sätt informerar samt inspirerar han sina blivande kunder till att vilja ta kontakt med honom.


Vill du ansöka om att bli en av JobAssigners frilansare? Besök deras hemsida här!

Vill du bli egenanställd och fakturera utan företag med UKKO.se? Bli medlem här!


Josefine Nachtweij
Författare

Josefine Nachtweij

Josefine är ansvarig för marknadsföringen i Sverige och har ett brinnande intresse för dagens kommunikation. På fritiden mår hon som bäst när hon får lyssna på musik, äta god mat och umgås med vänner och familj.