Blogg

Taneli är personen bakom alla UKKO-figurer!

19.2.2018

Jag har alltid blivit riktigt fascinerats av hur sakerna och ting fungerar. Som liten älskade jag att lösa olika uppgifter och gåtor. Därför trodde både jag själv och alla i min omkrets hela min ungdom att jag på ett eller annat sätt skulle hamna i ett yrke där jag kunde hålla på med siffror och formler. Men efter gymnasiet när jag skulle välja vad jag skulle bli när jag blir stor, hittade jag lösningen på mitt behov att vilja lösa olika problem och gåtor på ett överraskande sätt: nämligen inom den grafiska designvärlden.

Jag studerade vid Karelia Polytechnic i Joensuu på den engelska designdesignlinjen i min hemstad och hoppades att hitta ett yrke som inte skulle bli för rutinmässiga för tidigt. Jag lyckades med det ganska bra, eftersom design ger mig chansen att göra varierade arbetsuppgifter nästan varje dag. Jag lär mig nya saker kontinuerligt, och jag tror att användarvänlighet och trevlig design kan kombineras och utmaningen är att förstå det krävande människosinnet och där finns det arbete till världens slut.

Gränsöverskridande i arbete och fritid

Jag började jobba på UKKO Work för tre månader sedan, och till min stora glädje har arbetet varit väldigt mångsidigt. Jag arbetar förutom UKKO Work med UKKO.fi, UKKO.se, UKKO Norge och ett nytt superhemligt projekt. Man kan ofta se mig spökanda runt på kontoret när jag försöker ta reda på information jag behöver för olika projekt jag jobbar med. Lyckligtvis betyder min omfattande innebär mina kollegors kunskaper att jag aldrig kommer tillbaka tomhänt på information.

När jag inte är nedsänkt i visuella världen, är min stora passion musik, resa och spel som jag nämnde tidigare. Jag skulle inte kunna spela eller ens sjunga även Gubben Noa, men jag lyssnar på musik nästan 24 timmar om dygnet, och jag ska gå på festivaler och konserter så mycket som min tid och plånbok tillåter. Min “wanderlust” konkurrerar också med samma resurser. Under mitt liv skulle jag vilja se så mycket ställen som möjligt, och jag har alltid planer på flera resor. För närvarande vill jag mest som någonstans i Sydamerika eller New York!

Även om jag har varit UKKO.fi:s kontoret bara i några månader tid, så har jag redan förälskat mig i min nya arbetsplats! Därför är jag redan mycket entusiastisk inför framtiden när jag kan se vad jag skapat med mitt eget arbete i marknadsföringen och vårt visuella uttryck. Nu tänker jag gå tillbaka till dessa uppgifter!


Josefine Nachtweij
Författare

Josefine Nachtweij

Josefine är ansvarig för marknadsföringen i Sverige och har ett brinnande intresse för dagens kommunikation. På fritiden mår hon som bäst när hon får lyssna på musik, äta god mat och umgås med vänner och familj.

Berätta din åsikt

Berätta vad du tänker!