Om UKKO.se och Cool Company

Egenanställningsföretaget Cool Company växer nu ytterligare i Sverige genom att förvärva konkurrenten UKKO.se. I affären förvärvas UKKO.se’s samtliga kontrakt med deras egenanställda i Sverige. I samband med affären stänger UKKO.se som svenska del och fortsätter sin verksamhet i Finland.

Marknaden för egenanställning växer snabbt i Sverige. Enligt Egenanställdas Branschorganisation var 44 000 personer egenanställda i Sverige under 2017 vilket är en ökning med 31 procent jämfört med året innan. Branschen omsätter nu över 1,2 miljarder kronor per år. Förutom en organisk tillväxt satsar nu Cool Company på tillväxt med förvärv av konkurrenten UKKOs svenska verksamhet. UKKO har på kort tid blivit en betydande aktör på den svenska egenanställningsmarknaden.

– I takt med att allt fler väljer nya sätt att jobba växer vår bransch, vilket ställer krav på ständig produktutveckling. Det finns många aktörer i egenanställningsbranschen och jag ser konsolidering som en naturlig utveckling för att hålla jämna steg med användarna, säger Andreas Kullberg, VD för Cool Company.

Cool Company öppnar för tillväxt

I och med affären befäster Cool Company sin position som betydande aktör inom egenanställning i Sverige. Förutom i Sverige är Cool Company verksamma i Norge och Storbritannien och siktet är inställt på att lansera i fler länder i år.

– Vi är redo att växa mer aggressivt nu. Cool Company vill bli frilansarens bästa vän, och alla våra satsningar bygger för att göra livet lättare för de som vill arbeta under friare villkor, säger Andreas Kullberg, VD för Cool Company

Ett större Cool Company har bättre förutsättningar att utveckla fler relevanta tjänster som hjälper egenanställda och företag att mötas och utveckla affärer. Tidigare i år lanserade Cool Company till exempel en ny lösning för företag – en Business Dashboard som förenklar hanteringen av extern arbetskraft.

– Vi står inför ett paradigmskifte där vi går ifrån ett traditionellt arbete till en arbetsmarknad där den anställda kan ställa allt högre krav på sin arbetsgivare. Arbetsmarknaden förändras vare sig vi vill eller inte. Vi har en möjlighet att tillsammans sätta den nya strukturen som ska fungera för en ny sorts arbetstagare, säger Kullberg.

I och med uppköpet lämnar UKKO svenska marknaden men kommer att fortsätta sin framgångsrika verksamhet i Finland. För UKKOs egenanställda i Sverige innebär det att de blir fortsatt anställda av Cool Company och utför sina uppdrag genom Cool Companys tjänst.

Cool Companys nya frilansare kan ta uppdrag direkt och har samma trygghet med försäkringar och snabba löneutbetalningar som är standard hos Cool Company. För att snabbt ta hand om eventuella frågor, inrättar Cool Company en hotline speciellt avsedd för Ukkos tidigare frilansare.

– Den här affären möjliggör den fortsatta utvecklingen av UKKOs verksamhet i Finland. Det känns bra att lämna över våra kunder till ett nytänkande och kundfokuserat företag som Cool Company, säger Liisa Grant, VD för UKKO.se.

 

Registrera dig HOS COOL COMPANY!

Egenanställning hos UKKO.se

Varför?

  • Du har ingen redovisningsskyldighet
  • Du slipper sköta pappersarbete så som skatter, sociala avgifter, försäkringar och pension
  • Du bestämmer när, för vem och till vilket pris du jobbar
  • Du får du in pengar som lön på kontot 1-3 arbetsdagar efter fakturan blivit betald
  • Du har möjlighet till både förskotts- och expressbetalning
  • Du har möjlighet till ROT- och RUT-avdrag
  • Du är obunden – vi har varken start- eller månadsavgifter
  • Du får hjälp med att marknadsföra din verksamhet genom veckans egenanställd, som sprids på sociala medier

Egenanställning är det enklaste sättet att driva en verksamhet på!

Du jobbar som en entreprenör men slipper allt pappersarbete.

Jämför olika typer av arbete här och se om det passar dig!