Vad är UKKO.se?

Vad är UKKO.se?

UKKO.se är en faktureringstjänst som gör det möjligt för privatpersoner att som egenanställda fakturera utan eget företag. Det kallar vi för lättföretagande och det innebär att du kombinerar de bästa sidorna av att vara företagare och att vara anställd. Du kan fritt arbeta för de kunder du själv väljer utan administrationen som hör ihop med att äga ett eget företag. Vi sköter pappersarbetet åt dig.

UKKO.se är en nättjänst som erbjuds av SLP Group Oy som grundades 2012 och har sedan dess vuxit med en väldig fart. Över 40 000 nordbor använder redan vår tjänst! Du kan bekanta dig närmare med oss på vår kontaktsida.

Här kan du läsa mer om vad som har skrivits om UKKO.se i svensk media. 

Bli lättföretagare i dag! Det är kostnadsfritt, i dag och för all framtid. Du får ditt konto på en gång.

Bli lättföretagare

 • Enkelt och bekvämt att fakturera
 • Du behöver inget eget organisationsnummer
 • Ingen bokföringsskyldighet
 • Bestäm själv när du jobbar, för vem du jobbar och till vilket pris du jobbar
 • Du får lön och sparar till din pension
 • Inga förpliktelser – du kan sluta när du vill.
 • Börja redan i dag!

UKKO.se och lättföretagande passar dig om …

Du vill arbeta självständigt som frilansare
UKKO.se är en bra lösning om du vill arbeta som frilansare och fakturera dina kunder utan egen firma och överflödigt pappersarbete.

Du vill pröva på företagande innan du startar eget
Tjänsten lämpar sig väl för den som vill pröva på företagande innan steget att starta eget företag tas. UKKO.se möjliggör att man prövar på sin affärsidé genast, utan att behöva sätta sig in i lagstiftning, beskattning, bokföring och nödvändiga försäkringar.

Du är student eller jobbar vid sidan av ditt egentliga arbete
UKKO.se erbjuder en enkel lösning för att fakturera arbeten som utförs vid sidan av det egentliga jobbet. Du kan alltså vara verksam som företagare utan firma. Tjänsten lämpar sig även väl för fakturering av arbete vid sidan av studierna.

Du arbetar sporadiskt och det lönar sig inte att starta eget
Det lönar sig antagligen inte att starta ett eget företag om du endast fakturerar sporadiskt och små summor åt gången.
UKKO.se passar dig som enkelt och smidigt vill fakturera för hobbymässiga eller sporadiska arbeten.

Våra användare på UKKO.se är bland annat 

Bekanta dig med några användarerfarenheter!

 För vem lämpar sig tjänsten?

UKKO.se har användare verksamma inom många olika branscher. Gemensamt för alla våra användare är att de vill arbeta enklare och överlämna allt besvärligt pappersarbete åt oss.
Vi exkluderar nästan inga yrkesgrupper från vår verksamhet, endast vissa sjukvårdsrelaterade arbeten. Vi kräver dock att de som använder tjänsten är professionella och pålitliga, så att deras kunder får det som utlovats.

Så här enkelt är det!

 1. Kom överens om arbetet med din kund.
 2. Utför arbetet och skapa en faktura.
 3. Din kund betalar räkningen.
 4. Vi sätter in lönen på ditt konto.

 

Lättföretagare berättar

Jesse P, rapartist

Jag har jobbat aktivt som artist och inom kultur i över tio år. Genom åren har jag släppt skivor på tre språk, turnerat både Sverige och Finland flera gånger om, gjort över 500 workshops, skrivit artiklar och texter som publicerats i både tidningar, böcker och på radio. Med hjälp av UKKO kan jag nu snabbt få betalt för spelningar workshops och alla andra projekt enkelt utan att behöva gå igenom all byråkrati.

Harri Silva, Musiker

Det blir lättare att ta betalt för min musik, oavsett om jag jobbar i studio eller spelar ute. Har jag en spelning på annan ort så ordnar jag med utläggen samtidigt som jag fakturerar för gaget, det är riktigt smidigt.